Archive Content

Please note: This page has been archived and its content may no longer be up-to-date. This version of the page will remain live for reference purposes as we work to update the content across our website.

Катя Осадча, Маша Єфросиніна та Катерина Кухар стали мавками, щоб врятувати українських рисей

Posted on September, 05 2018

Спільна акція команди анімаційного фільму “МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ” та Всесвітнього фонду WWF в Україні отримала нових амбасадорів. До проекту долучилися українські селебріті — телеведучі Катя Осадча та Маша Єфросиніна, а також відома балерина Катерина Кухар.


У серпні стартувала нова ініціатива в рамках довготривалої благодійної еко-акції “Дім для Рисі”: творці анімаційного фільму “МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ” спільно з Ювелірним Домом “OBERIG jewelry” представили кулон “Мавчин Оберіг”, частина коштів від продажу якого буде спрямована на рахунок WWF в Україні для моніторингу рідкісної рисі на Поліссі.

Цей кулон подарує своїй власниці споконвічну силу і зробить її берегинею природних скарбів рідної землі: 100 гривень від покупки “Мавчиного Оберега” спрямовуються на рахунок WWF в Україні для захисту рідкісної і благородної родини Рисі та її дому — українських лісів. Щодня “Мавчин Оберіг” буде нагадувати, що світ стає кращим, коли кращими стаємо ми”, —  озвучує філософію прикраси продюсер “МАВКИ” Ірина Костюк.

В українських лісах залишилося близько 400 особин рисі. Це рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Безумовно, це надзвичайно правильна ініціатива і ми вдячні нашим партнерам — студії “Анімаград” та команді проекту “МАВКА. ЛІСОВА ПІСНЯ”, що майбутній фільм — це не лише красива картинка, екранізація нам всім відомої “Лісової пісні” Лесі Українки, але й потужна соціальна та природоохоронна місія”, — відзначила Олена Тарасова-Красієва, національна координаторка WWF в Україні.
 
 

В рамках презентації прикраси було створене соціальне арт-відео, режисером якого стала Ольга Навроцька (NAVRO), а музику на основі фрагментів українських народних пісень — “Ой, моя дібровонько” та “Вітер віє, трава шумить” створив Олег “Фагот” Михайлюта. Мавками у відео стали українські селебріті — Катя Осадча, Маша Єфросиніна та Катерина Кухар.

Мій власний спосіб життя максимально екологічний, і моя мрія — щоб кожен з нас робив для збереження української природи, зокрема лісів, якомога більше. Адже природні дари безцінні і, на жаль, вичерпні”, — поділилась враженнями Катя Осадча.

Замовити кулон можна за лінком Мавчин Оберіг.

На нашому сайті і у соціальних мережах ми й надалі будемо інформувати про нові подробиці та результати акції “Дім для Рисі” і розповімо, як ви зможете брати участь у ініціативах щодо збереження лісів та рідкісних видів тварин в Україні.
Євразійська рись. В Україні їх залишилося близко 400
© Staffan Widstrand / WWF