Implementation of 11 projects in protected areas of Dinaric Arc has started | WWF
Implementation of 11 projects in protected areas of Dinaric Arc has started

Posted on 14 June 2018

U sedam zemalja regije odobreni su projekti u vrijednosti 73.000 eura
PODGORICA – Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja Dinarida odobrila je sredstva za 11 projektnih prijedloga na osnovu natječaja za Program subvencija za zaštićena područja. Cilj je unaprijediti suradnju između zaštićenih područja i predstavnika lokalnih zajednica te aktivno sudjelovanje građana uz poseban naglasak na društveno osjetljive članove zajednice.
 
Odobreni projekti implementirat će se u narednih dvanaest mjeseci na nacionalnom i regionalnom nivou u sedam država naše regije, gdje će se uspostaviti nova partnerstva između više od trideset zaštićenih područja, regionalnih i lokalnih institucija i organizacija, privatnih kompanija i lokalnih proizvođača.
 
Nosioci projekata su: JU Zeleni prsten, JU za zaštitu prirode Međimurska priroda i Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje iz Hrvatske, Nacionalni park Mavrovo i Park prirode Ezerani iz Makedonije, Regionalni park Kozjansko i Krajinski park Tivoli iz Slovenije,  Park prirode Tikvara iz Srbije, Nacionalni park Shebenik-Jablanice iz Albanije, Park prirode Blidinje iz Bosne i Hercegovine, kao i Park prirode Piva iz Crne Gore.
 
Odobreni projekti u vrijednosti 73.000 eura financirat će se kroz Program subvenija za zaštićena područja koji osigurava WWF-ov program “Zaštićena područja za prirodu i ljude”.
Mavrovo National Park, Macedonia
© Mavrovo NP
Parks Dinarides logo
© Leo Burnett