WWF na Beogradskom festivalu cveća | WWF

WWF na Beogradskom festivalu cveća

Posted on 22 September 2013    
Izložba Na ivici opstanka
© WWF Serbia
Beograd, 22. septembar 2013 - WWF – Svetski fond za prirodu, je u okviru četvrtog Beogradskog festivala cveća, koji se održavao u parku Manjež od 20. do 22. septembra, organizovao brojne aktivnosti poput kvizova na temu vodenog i ekološkog otiska, kao i eksperimentarijuma za decu školskog uzrasta. U cilju podizanja svesti ljudi o neophodnosti zaštite retkih vrsta, organizovana je i prezentacija organizacije i trenutnih projekata sa posebnim naglaskom na jesetarske vrste. Kako bi to bolje ilustrovali, posetioci su takođe imali priliku da vide WWF-ovu putujuću izložbu Na ivici opstanka.

Izložba je organizovana sa ciljem da svako od nas, bar na trenutak, obrati pažnju na probleme koji se nalaze širom naše planete. Broj vrsta biljaka i životinja, kao i ekosistema, sve više se smanjuje, a naša planeta postaje sve siromašnija prirodnim resursima: četvrtina sisara u svetu je globalno ugrožena, svaki treći vodozemac i svaka osma ptica je pred nestajanjem.

Ovo je takođe bila idealna prilika za nastavnike da održe interaktivan čas u prirodi na WWF-ovom štandu. Tako su u petak gosti na štandu bili učenici osmog razreda O.Š. Dragan Lukić, a u subotu 56 učenika petog i šestog razreda O.Š. Gavrilo Princip. „Učenici su se kroz jednu specifičnu radionicu upoznali sa osnovnim svojstvima vode, važnosti njenog očuvanja i zaštite od zagađenja. Posebno im se dopao kviz na temu vodenog otiska, kao i bedževi sa zaštićenim vrstama koje su dobili na poklon. Bilo bi lepo kada bi se organizovalo više ovakvih manifestacija, mi ćemo svakako učestvovati,“ izjavila je Nataša Birovljev, nastavnik geografije iz O.Š. Gavrilo Princip.

O Beogradskom festivalu cveća:
Beogradski festival cveća je multimedijalna manifestacija koja se održava svakog septembra. Cilj festivala je da kroz različite programe i medije komunicira sa svima koji su zainterosavni da udahnu prirodu u svakodnevnicu kulture urbanog življenja.
Izložba Na ivici opstanka
© WWF Serbia Enlarge
Eksperimentarijum na temu zagađenja vode
© WWF Serbia Enlarge
Kviz - Vodeni otisak
© WWF Serbia Enlarge
Promo aktivnosti
© WWF Serbia Enlarge

Subscribe to our mailing list

* indicates required