Arctic Home akcija počinje u Beogradu | WWF

Arctic Home akcija počinje u Beogradu

Posted on 31 January 2013    
Polarni beli medvedi su na ivici opstanka. Pomozimo im tako što ćemo uticati na klimatske promene.
© WWF/Coca-Cola
Pozivamo vas da dođete sutra, 01.02.2013. u Kulturni Centar Beograda u Knez Mihajlovoj ulici br 6. (galerija iznad Beo izloga) i postanete deo jedne od najvećih svetskih akcija za zaštitu arktičkih staništa polarnih medveda i globalne inicijative protiv klimatskih promena.

Posetite Arctic Home događaj i saznajte mnogo toga kako zajedno možemo da promenimo stvari. Direktno ne možemo da utičemo na situaciju na Arktiku, ali iz naše svakodnevne životne perspektive postoji toliko načina da efikasno i odogovorno pristupimo ovoj akciji! 
 
U Beogradu će Arctic Home događaj biti organizovan u periodu od 01. do 14. februara, svakim danom od 10 do 20 časova.
 
Posetite Arctic Home izložbu fotografija i uživo doživite kako izgledaju prirodne lepote Gornjeg Podunavlja iz perspektive fotografa i biologa Silarda Kovača, i saznajte više o WWF i Coca-Cola aktivnostima na zaštiti prirode u Srbiji.

Otkrijte koliki je vaš ekološki otisak, kako i koliko indirektno utičete na zagađenje Zemlje i na klimatske promene. Dobićete savete kako na jednostavan način svakodnevno možete da doprinesete da zajedno zaštitimo našu planetu. Ponekad je potrebno tako malo, da postignemo tako puno.

Saznajte više o vodenom otisku i otkrijte neverovatne činjenice koliko se vode potroši pri proizvodnji i distribuciji proizvoda koje svakodnevno koristimo. Saznaćete da se, napimer, za proizvodnju jednog goveđeg bifteka od 100 gr. potroši neverovatnih 4650 litara vode.

Ukoliko niste znali da svi neprekidno i nesvesno trošimo struju, čak i kada nismo kod kuće, posetite instalaciju koja će vam na uzbudljiv način ukazati kako da značajno smanjimo pasivnu potrošnju električne energije, tako smanjimo i emisiju CO2 i samim tim utičemo na globalne kimatske promene.

Tokom februara Coca-Cola Sistem u Srbiji u saradnji sa WWF-om (Svetskim fondom za prirodu) pokrenuo je akciju koja ima za cilj podizanje svesti javnosti o klimatskim promenama. Akciju pod sloganom „Jedna planeta. Jedan dom. Sačuvajmo ga zajedno“ prati zanimljiva postavka, predavanja i izložba, koju će imati priliku da vide građani Beograda, Novog Sada i Niša.

Nakon Arctic Home događaja u Beogradu, očekuju nas događaji u Novom Sadu od 15. do 17. februara (prostorije bivšeg kafea Atrijum, Laze Telečkog 2, od 12 do 21 čas) i u Nišu od 22. do 24. februara (Niški kulturni centar, Stanoja Bunuševca BB, od 12 do 21 čas).


Za više informacija posetite sajt ove globalne inicijative  www.artichome.rs/local
Polarni beli medvedi su na ivici opstanka. Pomozimo im tako što ćemo uticati na klimatske promene.
© WWF/Coca-Cola Enlarge

Subscribe to our mailing list

* indicates required