WWF със злато, сребро и бронз на творческия рекламен фестивал ФАРА | WWF
WWF със злато, сребро и бронз на творческия рекламен фестивал ФАРА

Posted on 11 June 2018

Модната колекция „Камуфлаж за Пирин“ на WWF спечели първата награда в категорията „Интегрирана кампания, социална, политическа и медийна реклама“
Природозащитната организация WWF България беше отличена с три награди на престижния годишен фестивал за реклами ФАРА. В центъра на събитията беше създадената миналата година колекция камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в Национален парк „Пирин“. Модната линия, проектирана от агенция Noble Graphics, спечели голямата награда в категория „Интегрирана кампания, социална, политическа и медийна рекама“, грабна среброто в категория „Ambient“ и беше отличена с бронз в категория „Digital“.

Добила популярност със своя оригинален дизайн, модната линия умело преплита природозащитната кауза с немалка доза ексцентричност. „Камуфлаж за Пирин“ е предназначен за всички, които подкрепят кампанията на WWF за опазване на Пирин от сечи и строежи „Спаси Пирин“. От 2016 година досега близо 130 000 души от цял свят изпратиха имейл до премиера на България с призив Пирин да остане дом на дивата природа.

Първата модна колекция на WWF България беше вдъхновена от последните тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразиието в Национален парк „Пирин“. Организацията застава твърдо срещу плановете на правителството да увеличи с повече от 12 пъти зоните, в които е разрешена строителна дейност и да отвори 60% от териториите му за добив на дървен материал. Национален парк „Пирин“ е включен в Списъка с природното наследство на ЮНЕСКО. На неговата територия са установени повече от 1300 растения, 45 вида бозайници и над 150 вида птици. Освен това той е дом и на уникални ендемични видове, а годишният му принос към икономиката на страната ни се равнява на повече от 69 милиона евро.

Включете се и вие в кампанията и подкрепете работата на WWF за опазване на Пирин.
"Камуфлаж за Пирин" на WWF се открои на авторитетен рекламен фестивал
© WWF